Tuesday 23 June 2009

Oproep

Beste mens met papieren,

Een groep Belgen met papieren, waaronder een aantal vooraanstaande kunstenaars, lanceerde op zaterdag 20 juni 2009 - Wereldvluchtelingendag - aan het Brusselse Begijnhofplein de actie 'avec/met/with sanspapiers'. Uit solidariteit met de meer dan 100.000 sans papiers die vandaag in ons land verblijven en nog steeds wachten op duidelijkheid in het vastgereden asiel- en migratiedossier, besloten zij een dag niet te eten en via een videoboodschap hun bezorgdheid te uiten. Hun eerste statements werden zaterdag ter plaatse opgenomen en zijn nu al te bekijken op deze blog, die elke dag aan bijdragen en impact hoopt te winnen.

Sluit je nu zelf ook aan, door 1 dag lang niet te eten en over die symbolische solidariteitsverklaring een videostatement in te spreken, een tekst neer te schrijven of op een andere manier je boodschap over te brengen aan de overheid en je medeburgers.

DOE MEE

Om een einde te maken aan de windstilte rond het asiel- en migratiebeleid willen mensen met papieren hun verantwoordelijkheid opnemen in deze slepende problematiek die mensen zonder papieren noopt tot extreme, zelfdestructieve acties.

In een poging om opnieuw aan de alarmbel te trekken, roepen wij alle mensen met papieren op om gedurende 1 dag te hongerstaken. Iedereen beslist voor zichzelf wanneer en hoeveel keer hij/zij hongerstaakt. We vragen van iedereen om gedurende of vlak na de staking een korte video- of audioboodschap op te nemen of een tekst neer te schrijven waarin hij/zij vertelt wat deze actie voor hem/haar persoonlijk betekent en wat hij/zij aan het beleid wil communiceren. Indien gewenst, kan iemand uw videoboodschap komen opnemen aan huis/in uw omgeving.

Alle boodschappen worden op deze blog geplaatst en per mail verstuurd naar alle betrokken politici en media.

Gelieve je boodschap op te sturen naar:

avecmetwith@gmail.com

(Indien je vragen/opmerkingen hebt, kan je ook steeds op dit adres terecht)

No comments:

Post a Comment